Produksjon av felger og sertifisering

Published by Wheelgirl on

Det finnes to typer felger som hovedsakelig selges på markedet i dag:

  • Aluminiumsfelger: støpes på fabrikken i former, lages av aluminium. Lette og ruster ikke lett.
  • Stålfelger: billigere alternativ. Ser ikke pene ut, men man kan bruke hjulkapsler. Tunge og robuste, deler er sveiset sammen. Ruster noe lettere enn aluminium.

Les mer om Produksjon av felger.

Produksjonsprosess

Når en leverandør skal garantere for trafikksikkerheten til en felg, stilles det høye krav til hvordan arbeidet må utføres. Alle felger i Norge må godkjennes før bruk på norske biler. EU-kontrollen tar også for seg sjekk av dekk og felger, så da vil det bli oppdaget dersom felgen ikke er godkjent. Produksjonsprosessen for felger er viktig for at ikke vi skal ha unødvendig mange ulykker. Siden det er mye krefter som er ute og går når det kommer til belastning over tid, er det viktig at materialet felger blir produsert i, er solid og testet til å tåle både støt og alle forskjellige temperaturer de skal operere under. Spesielt for Norge er at felger må klare stor belastning på vinteren, når metallet trekker seg sammen og blir mer sprøtt.

Ved test av materialer er det viktig å forsikre seg om at leverandørene lever opp til de forventningene, og at sertifikater blir fremvist som bekrefter at leveransen er av topp kvalitet. Dersom det er store mengder urenheter i produksjonen av stålet eller aluminiumet som skal brukes, kan det få katastrofale følger for sluttresultatet i produksjonen. Derfor er kvalitetssikring i alle ledd en veldig viktig faktor for å redusere antall ulykker. Vi må følge nøye med på hele prosessen fra utvinningen og smelting av stålet, til endelig sluttprodukt og montering på bilen.

Sertifiseringer

Dette er med på å avgjøre om en felg blir godkjent, eller ikke:

  • EU-godkjenning
  • TÜV-godkjenning
  • ISO-standarder for anvendte metaller og felgkonstruksjon

Sørg for at felgen du kjøper, er sertifisert og har den nødvendige dokumentasjonen på plass, slik at du ikke risikerer ulykker eller bøter for uforsvarlig kjøring.

Categories: ProduksjonTips