Tesla

Elbil i Norge har blitt en stor suksess. Tesla har vært en forgjenger for utviklingen av elbiler og har satt standarden ved blant annet å øke rekkevidden til elektriske biler betraktelig. Det finnes mange andre modeller på markedet, men Tesla er den som har hatt desidert mest suksess i Norge. Programvaren til Tesla er unik, med autopilot og mange flotte funksjoner som forenkler og forbedrer opplevelsen av å kjøre bil. Den adaptive cruise control-funksjonen er også svært godt fungerende i forhold til hva som finnes på markedet, og autopiloten er smart konstruert, siden Tesla bruker maskinvarelæring for stadig å forbedre programvaren. Alle førere av Tesla-biler har valget om å være med på å forbedre autopiloten, og da sendes data om kjøringen tilbake til Tesla sine servere. Etter gjennomgang og kvalitetssikring får hele nettverket av biler en oppdatering som forbedrer autopiloten, basert på timevis av kjøredata fra kundene deres.

Tesla satte ny rekord for antall registrerte biler på én måned i 2019 for deres Model 3, og det sier mye om populariteten til denne innovative leverandøren. I 2019 ble også nybilkjøpet overgått av elektrisk, med mer enn halvparten av alle nye biler. Elbiler har blitt mer og mer aktuelle i Norge og har blitt veldig vanlig å se på veiene. Bilen egner seg også til kjøring på vinteren. Selv om kapasiteten går ned i kaldt vær, finnes det mange ladestasjoner strategisk plassert langs mange viktige veier. Det går an å få tilleggsutstyr til bilen, som skiboks for å få plass til mer på en ferietur. Vinterdekk og oppvarming for batteri er noe av det som bidrar til å øke kapasiteten.

Denne elektriske bilen har mange kule funksjoner, og standardpakken er ganske eksklusiv. Det følger med stilige originale felger, men det finnes også alternativer av aluminiumsfelger for dem som ønsker å skille seg ut. Ikke alle ønsker å kjøre med standard konfigurasjon og vil ha sin egen Tesla tilpasset. Det går an å velge farger på lakk, setekonfigurasjon, motoroppsett og så videre etter ønske, men en del andre ekstra tilpasninger kan gjøres av et verksted. For eksempel kan et passende sett med felger og bremsecaliper med en matchende farge til billakken være med på å sette et ekstra preg på bilen din.