Felger

Arktiske forhold nær polarsirkelen krever topp kvalitet når det kommer til dekk og felger. Mange kuldegrader gjør at materialer med dårlig kvalitet kan bli så sprø at de sprekker, og det er noe man helst vil unngå når man er ute og kjører. Stålfelger og felger av aluminium er de vanligste typene, og det er viktig at de er CE-merket og dermed godkjent for å kjøre på europeiske veiforhold. Stålfelger er likevel å foretrekke når det kommer til vinteren, siden stål er mer egnet for kulde enn aluminium. Alu-felger er veldig sprø fra før, og det bare forverrer seg om vinteren. Hovedfordelen med alu-felger er at de er veldig lette, og at de ikke ruster like lett. Alu-felger kan også være rustfrie slik at de holder seg pene, men rustfritt stål er likevel å foretrekke for vinterføre siden det er et mer solid materiale.

Hva med felger om sommeren? Da kan du kjøre på både stål- og alu-felger, det er ikke veldig mye å ta hensyn til med tanke på store svingninger i temperaturen. På sommeren vil de fleste ha bilen pen og ren og vise den fra sin beste side. Alu-felger har mye å by på når det kommer til design og utførelser som setter spesielle preg på bilen. På sommertid er felgene veldig synlige og blir gjerne et ekstra blikkfang. Samtidig ønsker du solide felger, og noen foretrekker å velge stålfelger med kapsler med forskjellige design i stedet.

Det finnes mange flotte felger som man får importert billig fra Asia, og det kan være veldig fristende å kjøpe disse lekre felgene. Det finnes til og med felger med innebygget LED-belysning som skaper motiver og mønstre mens man kjører. Det leveres mange felger av dårlig kvalitet som ikke har nødvendig godkjenning, og som har stål og støp som ikke holder mål. Før du importerer felger fra et annet land, kan det være lurt å sjekke om de har en tilsvarende godkjenning som CE-godkjenningen. Dersom forsikringsselskapet finner ut at du har kjørt på felger som ikke er godkjent hvis du kræsjer, vil det være en årsak for ikke å få erstatning. Derfor er det ikke lurt å kjøre rundt med noe som ser veldig fint og flott ut, men som ikke holder mål, og politiet kan stoppe deg og gi bot hvis felgene har ulovlig LED-belysning. Så pass på at du kjøper felger som både er godkjent og tilpasset norske regler.