Er stål eller aluminium er riktig felg for deg?

Published by Wheelgirl on

Når det gjelder tilbehør og utstyr til bil, er felgen alltid en klassiker. Felger har mye å si for både beskyttelse mot rust og utseendet på bilen generelt. Det finnes to hovedkategorier av felger: stålfelger og aluminiumsfelger. Hvilken type er best? Det kommer selvsagt an på dine personlige behov. Vi tar en nærmere titt på de forskjellige egenskapene her.

Stålfelg

Stålfelgen er en gammel traver. Dette er den eldste felgtypen av de to hovedkategoriene. Stålfelger har et rykte på seg for å være tunge og at de ruster lett, men de er svært solide. Moderne stålfelger er både lette og rustfrie også, takket være utvikling innen teknologi og overflatebehandling. Stålfelgene har et noe ufortjent rykte – det er viktig å huske at de er veldig robuste og varer lenge. Stålfelger er et godt alternativ for deg som kjører mye på asfalt, og særlig på tunge biler. De er også en del rimeligere enn alu-felger.

Alu-felg

Aluminiumsfelger er lette og relativt solide, men ikke like solide som stålfelgene. Det skal mer til for at alu-felger ruster, og en stor fordel er utseendet. Alu-felger fås i mange utførelser, og de holder seg generelt penere lenger enn stålfelgene. Alu-felger er et veldig godt valg hvis du kjører mye på snø og i fuktig vær og terreng.

Du får både stål- og alu-felger til alle kjente bilmerker, som Audi, Tesla og BMW. Ty til nettet hvis du vil ha mye å velge i! Du finner lett supre felger fra merker som Polar-Izar online. Nå må du bare finne ut hvilken felg som passer best for dine kjørevaner. Lykke til!