Tissot er fortsatt valget for gode racingklokker

Published by Wheelgirl on

Selskapet Tissot er et sveitsisk selskap og en del av Swatch-gruppen. Dette er en urmaker med lang historie. Selskapet ble grunnlagt i 1853 av Charles Felicien Tissot og sønnen Charles Emilie. I dag kan du se nærmere på flere forskjellige typer Tissot racingklokker som er populære av flere grunner.

Tissot er luksusklokker

Det er helt åpenbart at Tissot regnes blant merkene bak luksusklokker. Modellene deres har eleganse, men holder også høy kvalitet. Det er selvfølgelig dette som gjør at de passer så godt inn i følelsen og stilen til racingverdenen.

Tissot Racing Collection

Hvis vi går tilbake til 1987, var det et historisk år for alle som elsker Tissot-klokker med racingmotiver. Så kom Tissot Martini Racing. Dette er en sporty kronografklokke med mellomtid. Den målte opp til en tiendedel av et sekund, noe som fortsatt er imponerende i dag.

Denne samlingen er selvfølgelig nå antikk, og det er noen ganger mulig å finne en Tissot Racing-klokke som en samler er villig til å selge. Hvis klokken er i veldig god stand, vil du kanskje ikke engang bruke den!

T-Racing-kolleksjonen

I dag kan du finne en rekke forskjellige Tissot-modeller fra kolleksjonen kalt T-Racing. Det er senere utgaver fra 2022 og tidligere modeller som fortsatt selges i nettbutikker. Her er det klokker med veldig forskjellige stiler på armbåndene, men urskivene er veldig like hverandre.

T-Racing inkluderer klokker som er automatiske så vel som Quartz-modeller. Klokkene er av meget høy kvalitet og er veldig sporty. Det er ikke bare de som kjører løp som kan se god grunn til å velge en T-Race Tissot-klokke!

Hva er det egentlig som er så spesielt med Tissot?

Tissot er kjent for flere forskjellige ting. Klokkene er stilige og elegante og har viktige tekniske detaljer. Det handler blant annet om at de ikke lar seg tukle med. Det er ikke mulig å løse opp en Tissot-klokke fordi den er ikke-oksiderende.

En annen ting som er unik og veldig fin med Tissot-klokker er at de ofte bruker 18K gull i designet. Det er dette som gjør den til en veldig luksuriøs klokke som kan beholde verdien hvis du bare tar vare på den på riktig måte.

Hvor mye koster en Tissot-klokke?

Du kan regne med minst 10 000 kroner for en Tissot-klokke. Noen modeller koster dobbelt så mye eller mer. Hvis det er en antikk klokke, kan den bli enda dyrere fordi den har samlerverdi. I tillegg kan det være at enkelte modeller ikke er tilgjengelige lokalt i din klokkebutikk. Skal du kjøpe på nett fra en utenlandsk butikk kan det bli mange tusen kroner ekstra for dette.

Men når det kommer til Tissot er det mange som synes klokken er verdt prisen. Det handler tross alt om klokker som er av høyeste kvalitet og som kan brukes år ut og år inn uten at du går lei av designet.

Categories: Tilbehør