TILBEHØR

Teknologisk utvikling og innovasjon skjer på flere fronter verden over, hver dag. Når vi snakker om teknologisk synergi, ser vi på hvordan flere tilsynelatende uavhengige områder går sammen for å skape nye innovative produkter. Når eksklusive bilmerker og eksklusive produsenter av luksuriøse klokker går sammen for å produsere noe nytt, så forventer man ikke at resultatet blir noe annet enn fantastisk! I dette markedet finner vi både kvartsur og mekaniske klokker med kronografer, som er utviklet med tanke på både funksjonalitet og design for bruk i racing-miljøet. Slike klokker leveres fra eksklusive merkeleverandører som Tissot, Rolex og Heuer, for å nevne noen. Deres klokkers funksjonalitet skal ha brukervennlighet som passer for racing, og samtidig den beste nøyaktigheten for tidtakere. Garmin leverer også smarte klokker og har en egen serie for sjåfører. Det er spennende og samtidig naturlig at tidtaking er en stor del av bilverdenen, med tanke på både bilsport og måling i konkurranser – og for den kresne bilentusiasten som ønsker seg en kul klokke som står i stil med hobbyen.

Tilbehør for alle

Listen over tilbehør til biler er veldig lang. Enten du ønsker noen kule alu-felger, bilstereo, spoiler, kjørecomputer, GPS, fotoboksalarm, bilalarm eller ryggekamera, så finnes det en lang rekke alternativer og konfigurasjoner for din bil. Du kan velge å utvide leveransen din når du kjøper nybil, med valg av ekstrautstyr, eller du kan bygge ut bilen din senere. Det sistnevnte kan ofte være et rimeligere alternativ, med unntak for mer avanserte systemer som for eksempel autopilot, som krever kameradekning over hele bilen.

Det finnes mange steder som kan hjelpe med å montere forskjellige enheter i din bil. Bilverksted kan hjelpe med å trimme motor, sette inn en oppgradert kjørecomputer, DVD-spiller med mer, og noen gjør også soting av rutene. Så er det egne selskaper som driver med styling, og disse kan tilby alt fra å omlakkere bilen til å installere et nytt stereoanlegg som får hjernebarken til å miste festet. Det som er viktig å huske på oppi dette, er at bilen din skal EU-godkjennes, og at den derfor må følge alle lover og regler for norske kjøreforhold. Det er kjedelig å bruke 50 000 kroner på å style en bil med ulovlig styling, for å så få pålegg fra enten Statens vegvesen eller politiet om at man må fjerne det. Den medfølgende boten er like kjedelig. Sjekk derfor med din leverandør om det de tilbyr deg å sette på bilen, er godkjent!